Як вивести їдкий запах цигарок, або Що робити, якщо квартира пропахла тютюном?

Ви переїхали до нового житла, де попередні мешканці любили покурити прямо на кухні? Чи, може, ви й самі не проти викурити сигарету-другу прямо в кімнаті? Все б нічого, якби не їдкий тютюновий дим, що осідає на стінах і в'їдається в м'яку оббивку меблів. Як позбутися запаху сигарет, який вже напевно порядком набрид?

Найефективніший спосіб – затіяти капітальний ремонт у приміщенні, де застоявся неприємний запах. Але ремонт – це завжди витратно та обтяжливо. Якщо немає бажання чи можливості для прийняття кардинальних рішень, пропонуємо прості та дієві заходи.

Прибирання від А до Я

Прибирання від А до Я

Йдеться про генеральне прибирання: просто протерти пил і вимити підлогу – цього недостатньо, щоб розпрощатися з їдким ароматом. Зверніть увагу на штори, покривала, килими, матраци, одяг та всі елементи з тканини. Бажано все перепрати. Меблі з м'якою оббивкою можна обробити пінним розчином. Не забудьте про домашніх тварин! Коти, собаки і всі вихованці з густою шерстю швидко просочуються непрямими запахами. Викупайте їх після генерального прибирання.

Для вологого прибирання приготуйте оцтовий розчин. Для цього:

  • Змішайте оцет з водою в пропорції 2:1.
  • Протріть підвіконня, полиці, робочі поверхні, шафи та інші меблі ганчіркою, змоченою в розчині. За бажання можна протерти шпалери, але перед цим добре вичавити ганчірку.
  • Після вологого прибирання провітріть приміщення, щоб різкий оцтовий запах вивітрився.

Також під час прибирання можна використовувати соду. Посипте нею меблі та залиште порошок на поверхні на 10-15 годин. Чим довше, тим краще.

Сила ароматизаторів

Сила ароматизаторів

Напевно ви подумали про отруйні синтетичні пахучки. Але зовсім не обов'язково купувати штучний ароматизатор – є альтернатива. Блюдце з меленою кавою, шкірка цитрусових у декорованій баночці, саморобні саше. Але такі пахучки не будуть довговічними, і їхній аромат буде «однотонним». Для більш стійкого та яскравого ефекту використовуйте натуральні брендові ароматизатори:

  • Саше, зроблені з ефірних олій, суцвіть, стружки дерева та бурштину, спецій та сушених ягід.
  • Аромачіпси – воскові пластинки, які випромінюють приємний аромат під час горіння.
  • Спреї, що нейтралізують запах тютюну.
  • Суміші аромамасел, які використовують у поєднанні з аромалампою. При нагріванні ефір поширюється приміщенням, вбиваючи сторонній запах.

У каталозі інтернет-магазину «Scents» присутні аромати для дому, які нейтралізує їдкий запах. Подробиці запитуйте у консультанта.

Екстрена допомога у вигляді вологих рушників

Як вивітрити тютюновий дим із приміщення в короткий термін? Пустіть у хід вологі рушники: і чим вони щільніші, тим краще. Ідеальний варіант – махрові вироби. Розвішайте їх на дверях. Якщо є можливість, протягніть уздовж кімнати мотузки і повісьте рушники на них. Волога тканина швидко вбирає запах цигарок.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]